Інтернет магазин. Уникайте шахрайства.

Інтернет магазинРозробка інтернет магазину у Львові, ціни тут. Електронна комерція поступово набуває популярності в нашому житті. Численні інтернет-магазини пропонують свої послуги і товар. Це дуже зручна форма спілкування між продавцем і покупцем. На жаль, в цю сферу бізнесу проникають шахраї, які псують загальне враження від торгівлі в інтернеті. Тому деякі поради щодо уникнення обману не будуть зайвими.

По-перше, ніколи не зупиняйтеся на першому-ліпшому інтернет-магазині. Їх дуже багато. Проаналізуйте зовнішній вигляд сайту. Наспіх зроблений сайт, як правило, містить граматичні помилки. Добросовісний продавець завжди показує свої реквізити і контактну інформацію. Іноді вивішуються на сайті статутні документи, що є ознакою доброчесності.

По-друге, на різних форумах, присвячених даній тематики, поцікавтеся у своїх колег інформацією про інтернет-магазин. У мережі є величезна кількість сайтів з «чорними списками» шахраїв. Спробуйте знайти знайомих, які користувалися послугою цього закладу.

По-третє, на обраний вами товар поцікавтеся ціною у виробника (благо в мережі це зараз не складно). Занадто низька ціна на товар – ознака шахрайства. Вирішіть проблему наявності гарантії та сертифікатів на товар. При продажу ліцензійної продукції (наприклад, побутове газове обладнання тощо), відсутність сертифікату та гарантійного талона спричинить за собою відмову від монтажу і обслуговування даного виду продукції. У чесного продавця завжди описані методи гарантійного обслуговування і порядок обміну бракованого товару.

Інтернет магазинПо-четверте, в мережі є ресурси, де можна перевірити реєстраційні документи продавця. Це обов’язково має бути юридична особа. Якщо продавець користується безкоштовним хостингом і доменом, то краще не зв’язуватися з цією особою. Це небезпечно. Наявність на сайті магазина банерів зі сторонньою рекламою, ознака доброчесності.

По-п’яте, не показуйте реквізити ваших кредитних карт, цим можуть скористатися шахраї. Чесний інтернет-магазин працює на ринку давно і має за собою позитивну репутацію, яку він не зіпсує заради дріб’язкової наживи.

Уникнути шахрайства в сучасному житті дуже важко, але є надія, що ці рекомендації допоможуть комусь і не зіпсують загального враження про зручності та надійності торгівлі в інтернеті.