Індекс (пошуковий індекс)

пошуковий індексІндекс (пошуковий індекс) – база даних пошуковика, в якій зібрано інформацію про веб-ресурсах. Мета цього параметра – збільшення швидкості пошуку релевантних веб-документів, що відповідають тим чи іншим запитам користувачів.

Без цієї бази на обробку пошукових запитів могли б йти години.

Індексація або індексування – це процес збору, сортування та зберігання даних.

Індексація виконується за спеціально розробленими алгоритмами, які є у кожної пошукової системи. Робота по оптимізації сайтів для більш швидкого індексування в Яндекс і Google має відмінності і враховує особливості кожної з цих систем.

Індексація в SEO

Індексація – одне з основних понять, про які потрібно обов’язково пам’ятати при пошуковому просуванні сайтів. Чим швидше буде проіндексована сторінка, тим швидше вона з’явиться в пошуковій видачі. Якщо ж якісь сторінки не будуть проіндексовані, вони будуть нездатні збирати трафік з пошукових систем.

Потрібно враховувати і те, що при попаданні сайту під фільтр, при самостійній його розкрутці без достатніх знань, при використанні сірих і чорних методів просування сайт і зовсім може випасти з індексу. Управління пошуковим індексом здійснюється за допомогою файлу robots.txt.

пошуковий індексІснує два способи індексації:

  • Ручний – власник сайту або оптимізатор самостійно додає адресу сайту, який просувається в форму на спеціальному сервісі. Такі сервіси є у будь-якої пошукової системи, на сленгу вони називаються «аддурілки» (від англійського add url – додати url, адреса, посилання). Стовідсоткової гарантії того, що ручна індексація якимось чином вплине на результати просування, немає.
  • Автоматичний – виконується незалежно від дій власника. Якщо сайт дійсно якісний, то він все одно через якийсь час з’явиться в пошуковій видачі. Прискорити цей процес можуть тимчасові або вічні посилання з хороших і вже проіндексованих сайтів.

Пошуковий індекс містить впорядковані дані різного виду, в тому числі тексти, елементи мультимедіа (графіка, аудіо, відео), посилання і ключові слова. Після кожної індексації база даних пошукових систем оновлюється, тому число проіндексованих сторінок час від часу змінюється.

Розробка сайтів Львів – 063-238-14-95