Як і де купувати вічні посилання – посібник з побудови якісної посилальної маси

Сучасні алгоритми пошукових систем пред’являють все більш високі вимоги до якості сайтів. У пошукової системи Google тільки основних чинників ранжирування більше 200, а в Яндексі їх більше 800.

Інтегральна оцінка сайту пошуковими системами отримала назву траст. Якщо подивитися на всю картину спрощено, то за інших рівних умов релевантності пошуковому запиту на перших позиціях видачі будуть самі трастові сайти.

Завдання оптимізатора при зовнішній оптимізації побудувати таку кількість посилань, яка допоможе набрати траст сайту і просунути його по відповідним пошуковим запитам.

Сам процес лінкбілдінга ускладнився і слід враховувати, що неправильний набір посилальної маси може бути не тільки марним, але і привести до зниження трасту.

Як і де купувати вічні посилання - посібник з побудови якісної посилальної маси1. Купівля посилань тільки на якісних ресурсах

У стратегії лінкбілдінга слід приділяти особливу увагу якості донорів, тобто вона повинна бути настільки високою, наскільки дозволяє бюджет.

Потрібно відмовитися від покупки тимчасових посилань на автоматичних біржах і перейти до покупки вічних посилань на трастових сайтах (їх можна знайти на біржах GGL, Miralinks і ін. Або безпосередньо зв’язатися з власниками сайтів).

Для аналізу якості донорів можна використовувати такі спеціальні інструменти як сервіс Xtool або програму FastTrast і т.п.

2. Купівля безанкорних посилань допоможе уникнути санкцій ПС

Як і де купувати вічні посилання - посібник з побудови якісної посилальної масиЧому потрібно купувати тільки безанкорні  посилання? Це допоможе уникнути таких неприємностей як Google Пінгвін.

Суть алгоритму Пінгвін в тому, що він цілеспрямовано фільтрує посилання з ключовими словами в анкорах. Саме такі посилання найбільше страждають від цього фільтра.

Альтернативою є безанкорні, брендові та nofollow посилання. Бо ж не всі сайти можуть просуватися по брендовим запитам, а ноуфолоу посилання можна отримати в достатній кількості абсолютно безкоштовно, то зупинимося на безанкорних посиланнях – саме їх і слід закуповувати.

Тобто покупка безанкорних посилань дозволяє знизити ризик санкцій.

Просування статтями – найкраща альтернатива посиланням

Просування сайту статтями виглядає більш природним з точки зору ПС і допоможе там, де покупка посилань не дає потрібного результату. Способи розміщення статей або прес-релізів ті ж, що і для посилань, а ось самі статті можуть мати трохи різні завдання, а значить, і за своєю суттю вони будуть відрізнятися.

3. Просування рекламними статтями

Як і де купувати вічні посилання - посібник з побудови якісної посилальної масиРозміщення рекламної статті за своєю суттю – це той же самий прес-реліз, коли у відомому виданні повідомляється інформація від імені організації. У такій статті можуть описуватися товари, послуги або реакція організації на певний інформаційний привід.

У деяких випадках будуть ефективні непрямі способи реклами.

Завдання рекламної статті – привернути цільових відвідувачів перейти на сайт, який просувається. Такі статті розміщуються на сайтах аналогічної тематики, де є досить велика кількість цільової аудиторії.

Цей спосіб реклами може бути досить дорогим, але в той же час досить ефективним.

4. Просування seo-статей

Просування seo-статей відрізняється тим, що під цільові пошукові запити (як правило, нч / рах) пишуться спеціальні статті, в яких і розміщуються посилання на просувний сайт.

Такий спосіб набагато ефективніше покупки посилань, так як в результаті ми отримуємо контекстні посилання на наш сайт з релевантних статей, відповідно ключовим словам, що просуваються.

5. Статті просуваються в пошуку

У статті про просування молодого сайту ми вже згадували, що ми не можемо скопіювати стратегію просування трастового сайту з віком для свого незміцнілого проекту.

Тому можна скористатися трастом інших сайтів, розміщуючи на них статті. А ось пошукове просування цих статей на трастових сайтах відбувається набагато простіше і швидше, якщо порівнювати з прокачуванням сторінок свого сайту.

У свою чергу ці статті можуть приносити нам трафік і передавати траст. Переходи на ваш сайт в таких статтях – це найкраще природне посилення посилань на сьогоднішній день.

Як і де купувати вічні посилання - посібник з побудови якісної посилальної масиБіржі вічних посилань

Основні біржі для розміщення таких статей: gogetlinks.net, pr.sape.ru, webartex.ru і miralinks.ru. Також ми рекомендуємо звертатися безпосередньо на регіональні або тематичні майданчики – це довго, але результат виправдає всі очікування.

Природні вічні посилання

Рекомендуємо нарощувати кількість посилань «природними» вічними посиланнями, які розміщуються у вигляді відгуків або рекомендацій на форумах, блогах, сайтах-відзовіках.