Як швидко проіндексувати сторінки сайту

Як швидко проіндексувати сторінки сайтуІндексація сайту – це найважливіший етап його пошукового просування сайтів. Неможливо очікувати будь-яких позицій в пошуковій видачі, якщо сторінок сайту, що просуваються, зовсім немає в індексі пошукової системи.

Для швидкої індексації дуже важливо залучити на сайт пошукових роботів, щоб вони додали сторінки сайту до свого індексу.

З усієї безлічі різних способів швидкої індексації ми розглянемо тільки найефективніші.

Посилання соціальних мереж для прискорення індексації

Як швидко проіндексувати сторінки сайтуНайулюбленіші пошуковими ботами соціальні мережі: Google Plus, Twitter і Facebook, розміщення посилань на обнародувані сторінки в соціальних мережах – гарантія залучення спамерських пошукових роботів.

Twitter

Посилання з Твіттера особливо ефективні для швидкої індексації нових сторінок сайту, швидкоробот Яндекса практично живе в цій соцмережі.

Важливі показники акаунтів твітера, від яких нам потрібні твіти та ретвіти:

  • кількість фоловерів (тих, хто читає автора);
  • частота твітів (чим активніше, тим краще);
  • кількість і якість твітів і ретвітів просуває сторінки.

Google Plus

Google любить свою соціальну мережу і тому стежить за «приплюсуванням» кожної сторінки сайту. Важливо не тільки кількість плюсів, які отримала сторінка, а й авторитет користувачів, які ставлять ці плюси.

Facebook

Схожа реакція на Google+, тобто враховується вага тих Facebook-профілів, які ставлять лайки, їх активність і тільки потім – їх кількість.

Посилання з соціальних мереж можна купити на біржах: forumok.com, Indexgator.com, Prospero.ru та інших.

Соціальні закладки

і127Багато сервісів соціальних закладок втратили свою вагу і практично не впливають на ранжування сайтів, але боти пошукових систем по ним ходять.

Для швидкої індексації сайту потрібно прогнати його по сотням сайтів закладок. Цим варто займатися тільки за допомогою спеціальних програм, що дозволяють автоматизувати всі операції.

Реєстрація в соціальних закладках дозволяє проіндексувати сайт за короткий термін – іноді менше ніж за годину, що досить швидко.

Посилання з сайтів ЗМІ

і129На яких сайтах відбувається найшвидша індексація? Це новинні сайти (ЗМІ) і відвідувані блоги. Наприклад, сайти прийняті в медіа сервер відвідуються ботом і перевіряються на наявність нових матеріалів кожні 5 хвилин!

Як працювати з новинними сайтами:

  • Оренда посилання на головній сторінці сайту ЗМІ. На біржі орендованих посилань це здійснюється легко і просто, якщо дозволяє бюджет. Топ новинних сайтів активно сканується пошуковими ботами, вони переходять за посиланнями сайту ЗМІ, а значить, індексація нашого сайту станеться досить швидко.
  • Купівля вічного посилання у свіжій статті новинного сайту. Цей спосіб теж ефективний, якщо підібрати ті сайти ЗМІ, які індексуються швидше за всіх. Дуже важливо ставити посилання в новій статті, а не в тій, яка вже розміщена.
  • Розмістити посилання в коментарях – безкоштовний метод залучення уваги пошукового бота, але не гарантує результат.

Посилання з блогів

і130Найпопулярніші з існуючих блогів, як широкої, так і специфічної тематики, оновлюються часто і відповідно індексуються пошуковими системами. Розміщуємо в новій статті блогу посилання на сайт і отримуємо швидку індексацію сторінок сайту.

В якості альтернативи платним постам в відвідуваних блогах можна використовувати безкоштовні блог-платформи, де завести акаунти і кроспостити новини з сайту.

Для швидкої індексації сайту досить використовувати один з описаних вище методів. Якщо ж їх використовувати одночасно, то шанси швидко проіндексувати сайт зростають до 100%.