Кожен проект, який з’являється в Інтернеті 90% має комерційний характер. А це означає, що проект буде жити тільки, якщо буде постійний трафік з пошукових систем та інших джерел (переходи з інших сайтів, соціальних мереж).

Також паралельно залучають трафік з пошукових систем з органіки і з контекстної реклами. Тому для просування вашого проекту важливо мати ім’я, що «чіпляє» і легко запам’ятовується.

У цій статті ми проаналізуємо як правильно вибрати доменне ім’я з точки зору seo і маркетингу.

004

Який домен вибрати: ru, com.ua або com

Найчастіше проекти реєструють в одній з цих зон. Це обумовлено їх популярністю. Але ви повинні розуміти, що все залежить від регіону просування.

  • Якщо ви маєте намір просувати свій проект на території Росії, то краще використовувати – «ru», але можете «com» і «su». При просуванні тільки під Москву або Санкт-Петербург, можете звернути увагу на регіональні домени (msk.ru і spb.ru).
  • Під Україну – «com.ua або in.ua». Звичайно, можете зупинити вибір і на «com», але тоді вам потрібно буде вказати орієнтир в пошуковій системі. Найголовніше, щоб ім’я відповідало змісту сайту. І шукайте, яке легко запам’ятовується.

З точки зору seo, важливо перевірити чи не було з боку пошукових систем накладено фільтрів. Інакше в подарунок ви отримаєте санкції.

  • Потрібно перевірити історію сайту. Перевірити ви зможете через web.archive.org. Але там не всі є історії.
  • Важливо перевірити контрольний профіль майбутнього вашого проекту. З цим нам допоможе сервіс – serpstat.com

Для цього досить додати сайт і подивитися. І запам’ятайте на майбутнє, що важливіше отримати 10 посилань з різних сайтів, ніж з одного. Як бачите нічого складного – немає. Головне хоч трохи володіти інформацією.

005

Де купити доменне ім’я для майбутнього сайту

Після того, як ви визначилися з ім’ям і зоною, залишається актуальним питання  – купівля. Тут важливо поєднати ціну і якість. Сенсу платити «великі» гроші на старті – немає, тим більше, якщо ви тільки стартували.

Тому ми вам рекомендуємо використовувати хостинг і доменне ім’я в одному місці. У спеціальному розділі «Реєстрація», ви зможете вибрати підходящий домен. На момент написання статті, вартість у зоні «ru» – 6.60 $, «com.ua» – 11.32 $ і «com» – 15.80 $.

Конкуренція в Інтернеті тільки буде продовжувати збільшуватися. А значить один з пунктів в просуванні вашого проекту, ми виконали з мінімальними витратами.