Як пошукова система оцінює якість сайту

Розобка сайтів ЛьвівКомпанії і фахівці з просування сайтів в пошукових системах прагнуть оптимізувати позиції ресурсів, що просуваються ними. Для цієї мети існують біржі покупки-продажу посилань, створюються спеціальні програми. У той же час фахівці пошукових систем роблять акцент на тому, що в першу чергу треба подбати про високу якість самого сайту, щоб він мав максимальну видимість у видачі. При цьому чітких критеріїв оцінки, які допомогли б оптимізаторам, не існує. Але все ж можна узагальнити деякі моменти, за якими визначається якість сайту з точки зору пошукових систем.

В першу чергу якість ресурсу має на увазі роботу по його наповненню. При цьому контент повинен бути унікальним для ефективного просування сайту. Пошукові системи завжди ведуть роботу по визначенню першоджерела. Щоб підвищити якість сайту, потрібно подивитися на нього очима відвідувачів. У пошукових системах працюють асесори, які дивляться сайти і визначають їх якість відповідно до інструкції про позитивні і негативні характеристики ресурсу. Вже на підставі оцінок асесорів навчаються автоматичні системи, що ранжирують сайти у видачі. Завдяки такому підходу, дивлячись на сайт очима відвідувачів, значно підвищується конверсія трафіку в потрібні дії, наприклад в продажу.

Також важливим є фактор довіри користувачів ресурсу, знайденого у видачі. Для завоювання довіри на сайті потрібно надавати зрозумілі гарантії, вказувати контакти, розміщувати потрібні сертифікати. Ще одним важливим аспектом є наявність великого асортименту послуг і товарів, що надаються компанією. У зв’язку з цим просувати різні напрямки бізнесу окремо не завжди вигідно, корисно буде повідомити, якими ще послугами можуть скористатися клієнти. Також важливим аргументом є зазначена на сайті ціна товару або послуги, якщо її немає, то сайту буде складніше зайняти високі місця у видачі пошукових систем.

Як пошукова система оцінює якість сайтуНа сьогоднішній день все більша цінність визначається маркетинговою складовою. Розробники пошукових систем прагнуть надати користувачам якісний контент у видачі, тому віддають перевагу бізнесу, що реально розвивається, який прагне бути корисним, а не здаватися таким. Звичайно, іноді в ведучих на перших місцях можна побачити не дуже якісні сайти, але алгоритми впливають на ранжирування ресурсів, що розвиваються в певному векторі. Тому, для отримання високого місця у видачі необхідно розвивати свій бізнес і вдосконалювати сайт відповідно до його завданнь.