Які інструменти зазвичай використовуються, щоб перевірити положення сайту в пошуковій видачі? Можна застосувати ручний спосіб? Але, якщо сайтів багато, як швидко перевірити популярність ресурсу в пошуковій видачі? Особливо це важливо, коли на сайті більше 100 публікацій і багато розділів. Дуже важливо знайти якісні сервіси. Використовуйте безкоштовні або платні програми, завантажуйте їх на комп’ютер. Визначте найбільш оптимальний варіант для аналізу видимості сайту для пошукових машин.

Як визначити позицію ресурсу в пошуковій видачі

Безкоштовні сервіси або програми хороший варіант лише для невеликих проектів. Але вони не дуже зручні для великих ресурсів, оскільки мають обмеження і можуть давати неточні дані. Розглянемо найбільш популярні сервіси для аналізу позиції ресурсу: SEOLib, Rankinity і Топвізор.

На зазначених безкоштовних сервісах опцій мало, суттєво розширений функціонал в платній версії:

  • Відслідковується динаміка по кожному ключовому запиту.
  • Сервіси працюють відразу з декількома пошуковими системами.
  • Вони роблять порівняльний аналіз з сайтами конкурентами.
  • Користувачу надаються гнучкі налаштування.
  • Стабільна робота сервісів без перебоїв.

Якщо Вас не влаштовують обмеження безкоштовної версії, необхідно заплатити і користуватися повним функціоналом. Кожен власник сайту самостійно приймає рішення користуватися йому легкою версією або з широкими можливостями. Індивідуально Ви вирішуєте, які функції використовувати, а від яких інструментів відмовитися. Платні сервіси працюють не тільки з Гуглом і Яндексом, але і з іншими популярними пошуковими системами. Перевіряти інформацію про видимість веб-сторінок пошуковиками можна щодня, щотижня і щомісяця. Але, як показує практика, немає необхідності перевіряти кожен день позицію сайту в пошуковій видачі. Досить здійснювати перевірку за конкретними ключовими запитами.

Для того щоб переглянути показники по конкретних регіонах, необхідно відповідно налаштувати додаток. Важливо, щоб була присутня можливість відправки звіту замовнику. Деякі програми навіть дозволяють внести електронні адреси для відправки звітів. Платні версії дійсно істотно полегшують долю власників сайтів з великою кількістю сторінок та публікацій. Додаткових функцій багато, щоб оцінити в чому їх перевага, спробуйте кілька інструментів.

Основні переваги програм для перевірки позицій сайтів

За допомогою сервісу можна дізнатися, наскільки популярний сайт і його позиції в пошуковій видачі. Такий аналіз – це найкращий спосіб дізнатися про справжній стан справ, наскільки ефективна обрана стратегія. Враховуючи отримані дані, можна визначити напрям, за яким продовжувати просувати ресурс. Так Ви позначите себе, як кращого SEO-фахівця. Всі витрачені зусилля позначаться на позитивному результаті.

Сайт Аудитор

Безкоштовна програма з дуже простим інтерфейсом. В наявності три різновиди аналізу позиції: «Видимість», «Підбір запитів», «Експрес». Останній варіант дозволяє перевірити видимість сайту для Яндекса і Гугла, додатково можна перевірити присутність веб-сторінки в каталогах.

Програм і сервісів для перевірки позицій сайту багато. Безкоштовні програми не поступаються платним версіям в точності показників. Багато які дійсно корисні і суттєво полегшують роботу SEO-фахівця.

Безкоштовні сервіси для перевірки видимості сайту:

Умовно безкоштовний сервіс Solomono.ru – це відмінний інструмент для перевірки активності конкурентів. Абсолютно безкоштовно можна обробити до п’яти тисяч посилань конкурента.

Сервіс допоможе дізнатися про конкурентів багато:

  • Анкор;
  • Зовнішні посилання;
  • Загальні донори.

Щоб підібрати донорів конкретно у Вашій темі, необхідно скористатися опцією «Пошук загальних донорів».

Ще один корисний ресурс дозволить визначити позиції, як в пошуковій системі, так і в контекстній рекламі.

Основні опції сервісу:

  • Видимість сайту для пошукових систем;
  • Ключі конкуруючого сайту;
  • Які у сайту конкуренти;
  • Число ключових запитів;
  • Підбір ключовиків;
  • Бюджет конкурентів на контекстну рекламу;
  • Порівняльний аналіз з сайтами конкурентів;
  • Трафік проекту з контексту.

Завдяки сервісу можна дізнатися, наскільки популярні конкуренти в пошуковій видачі. Сервіс володіє великим безкоштовним функціоналом, оплата стягується тільки за складання звітів.

ALLPOSITIONS

Сервіс дозволить дізнатися позиції інтернет проекту. Пройшовши нескладну форму реєстрації можна отримати інформацію про сайти конкурентів. При цьому можна отримати звіт в тому форматі, що потребує звіт. Регулярно оновлюються позиції сайту. Більшість опцій безкоштовні, але функціонал досить простий.

В інтернеті багато програм і сервісів, у статті ми розглянули найпопулярніші варіанти. Для швидкого аналізу позицій сайту можна використовувати «NETPEAK ВИЗНАЧАЙКА». Єдиний мінус сервісу – це мінімум опцій.

MegaIndex

Успіх виконаної роботи по оптимізації ресурсу безпосередньо залежить від точності показників видимості сайту. Регулярно перевіряйте видимість сайту, щоб контролювати ефективність Ваших дій. Коли багато сайтів, виберіть програму, яка легко налаштувується під Ваші вимоги. Робота SEO-фахівця досить цікава, щоб автоматизувати найбільш трудомісткий процес, має сенс купити платну версію і користуватися повним функціоналом.  Або знайти підходящий варіант їх безкоштовних варіантів програм і сервісів.  Головне – це бажання розвиватися, щоб Ваша робота принесла належний результат.