Як зробити ефективний банер?

Як зробити ефективний банерНезважаючи на настирливість, банери є вельми корисною річчю. У мережі Інтернет мало хороших банерів. Що мається на увазі під виразом “хороший банер”? Багато фахівців сходяться на думці, що «хорошими банерами» можна назвати ті банери, які радують очі відвідувачів сайту. Він не повинен дратувати очі відвідувачів мерехтливими зображеннями і контрастними кольорами. Хороший банер в собі повинен нести певну інформацію, яка буде приємною для сприйняття. Тепер по порядку про все.

Що він несе в собі?

Не потрібно перераховувати вміст Інтернет-ресурсу, тим більш, якщо сайт дуже великий. Тому що, якщо сайт є великим, то весь його вміст перерахувати в банері, навіть в анімованому, не вийде. Наприклад, перерахувавши, що на сайті знаходяться тексти пісень і мp3 файли, можна забути вказати, що на сайті так само містяться електронні книги і ноти. Нехай всі ті відвідувачі, яким цікаві мp3-файли і ноти пісень натиснуть на банер, але ви втратите тих людей, які хотіли б знайти ноти або електронні книги.

В силу свого призначення, банер з себе повинен представляти маленький мультфільм з унікальним сюжетом, що говорить, в загальному, про зміст сайту. Наприклад, візьмемо банер сайту знайомств. Не будемо вдаватися в подробиці і розповідати, що він показував, а в якості прикладу наведемо текст, який передавав цей банер: “Не пам’ятаєш телефон подруги? Знайди нову!”. Ми не бачимо опису сайту, ніякої зайвої інформації! Тільки думка, мимоволі викликає бажання натиснути на банер і посміхнутися.

Як говорилося вище, текст банера повинен бути гранично простим, але нести в собі опис Інтернет-ресурсу, на який він посилається. Досить тільки подумати. “Не пам’ятаєш телефон подруги?” – Дана фраза допомагає увійти в курс справи. Фраза: “Знайди нову!” каже, якщо клікнути по банеру, то потрапиш на сайт знайомств.

Як зробити ефективний банерБажання клацнути викликає сюжет банера. Чи цікавий вам сайт чи ні – не важливо. Просто хочеться клікнути, хоча б для того, щоб висловити свою повагу до творця такого гарного банера.

Тепер давайте перейдемо до дизайну банера. Запам’ятайте, що банери створюються з метою підвищення відвідуваності ресурсу. Вашою метою є чарівність людини цим банером. У простих або дуже складних банерів одне призначення. Чи не додумайтесь зробити банер у вигляді статичної картинки, яка не буде нести в собі цікавої інформації.

Запам’ятайте такі правила:

  • люди не люблять “швидкі тексти”. Не робіть біжучий рядок, на яких текст “біжить” дуже швидко;
  • люди не люблять контрастні кольори, дратуючі зір. Фон банера можна робити мерехтливим різними кольорами. Бажання привернути увагу людей до банера, звичайно, зрозуміло, але такі методи використовувати не рекомендується;
  • не перевантажуйте людей зайвою інформацією. Запам’ятайте, що мало хто буде читати те, що ви надрукували в межах невеликого банера.

Замовити якісну розробку сайтів у Львові – 063-238-14-95