В якості ефективної реклами ресурсу в інтернеті можна використати реєстрацію в сервісі Яндекс.Каталог. Для комерційної діяльності в мережі, краще відразу скористатися платною реєстрацією. Після оплати, сайт відразу з’явиться у каталозі. Безкоштовна реєстрація обіцяє довгий час очікування модерації. Оскільки черга досить довга можна прочекати до трьох місяців. Наприклад, якщо запускається інтернет-магазин, де власник розміщує гарячі пропозиції та вигідні умови акцій, немає часу чекати місяцями.

Якщо сайт створено з розумом і під інтереси користувачів, тоді вартість реєстрації в 6 тис. грн дуже швидко окупить себе. Зручна навігація, зрозумілий інтерфейс, приємний дизайн, грамотна структура сторінки і зрозумілій контент, збільшують шанси на популярність серед користувачів. Посилання в пошуковій видачі повинно задовольняти запити користувача, час, проведений на сайті збільшується. Такими показниками може похвалитися далеко не кожен ресурс, незважаючи на численні статті на тему грамотної СЕО-оптимізації.

Навіщо розміщувати сайт в каталозі Яндекса:

  1. Після реєстрації в каталозі збільшується довіра до ресурсу та його авторитетність.
  2. Сайт отримає якісне посилання для пошукових систем;
  3. Коли в сайт вкладалися гроші це відразу видно, кредит довіри користувачів зростає.
  4. Коли сайт пройшов модерацію, ресурс розглядається, як унікальний.
  5. Щоб сайт почали сприймати, як лідера у своєму сегменті, необхідно покращувати свої позиції в середовищі конкурентів.
  6. Зросте ціна на рекламу на Вашому ресурсі, бажаючі будуть охоче розміщувати банери на Вашому сайті.

Які фактори впливають на кінцевий результат:

  • Вік сайту;
  • Якість контенту, унікальність публікацій;
  • Чи присутні на сайті лінки, які були забраковані Яндексом.

Додавання сайту в каталог Яндекса – покроково

Для початку слід оформити заявку на додавання сайту в каталог. Відразу після реєстрації, Ви отримаєте реквізити для оплати. На вибір надаються різні варіанти оплати: банківський переказ або за допомогою електронного гаманця оплатити додавання ресурсу. Щоб уникнути помилок, зверніть увагу, щоб сайту були присвоєні правильні регіони.

Сайт не буде доданий в каталог Яндекса, якщо на ньому неунікальний контент, незрозумілий інтерфейс і незручна структура сторінок. Виправити ситуацію легко, якщо у Вас є у кого замовити унікальний контент (копірайтер). Саме цікаві публікації змушують користувачів повертатися на сайт. Не забувайте про наявність наочних прикладів у вигляді малюнків, таблиць, відео та інших типів зображень. Конкурси та голосування додатково стимулюють аудиторію до активних дій.  Дуже важливо створити на сайті здорову атмосферу, природний рух, призначену для користувача активність.

Каталог пошукової системи Яндекс є найбільшим конгломератом сайтів.  Після реєстрації, сайт матиме переваги в пошуковій видачі Яндексу.

 Яндекс.Каталог – це лише один з варіантів просування сайту в інтернеті.  Відноситься до абсолютно білих способів розкрутки ресурсу.  Аналізуйте поведінку відвідувачів на сайті, вивчіть проблеми і психологію користувачів.  Якщо на сайті якісний контент, цікаві публікації з відвідуваністю не повинно виникнути проблем.  Користувачі заходять на сайт в пошуку інформації, щоб отримати позитивні емоції, тому дуже важливо зберігати здорову атмосферу в листуванні на форумі.  Атмосфера цілком і повністю залежить від адміністрації проекту.