Як дізнатися історію сайту

Чи є історія у інтернет-сайтів? Є сервіси та інструменти, які дозволяють дізнатися історію для більшості сайтів.

Як же нам дізнатися і подивитися своїми очима історію цікавого нам сайту? Відповідь ви дізнаєтеся з цієї статті.

Інтернет – це динамічне середовище, в якому все змінюється дуже швидко. Так, у доменних імен можуть змінюватися їх власники, оновлюватися або навіть повністю змінюватися контент сайту, його дизайн, розмітка, функціональність. Варто пустити сайт на самоплив – і він вже через пару років сильно застаріє.

Завдяки одному цікавому інструменту ми можемо дізнатися історію, відправившись в минуле, нібито на машині часу.

Як дізнатися історію сайтуВебархів – www.archive.орг

Це інтернет-сайт, який індексує сайти, робить знімки їх стану в різний час і кладе їх на свої полки архіву, тобто на жорсткі диски.

Перейшовши за посиланням, ми дізнаємося його ближче: http://archive.org/web/web.php

Історія пошукача Google сягає своїм корінням в далекий за мірками інтернету 1998 год.

Будь-який популярний сайт, як правило, архівується подібним чином, так що будь-хто може постраждати ностальгією і згадати, як давним-давно виглядали його улюблені сайти.

Зрозуміло, зберегти всю історію всіх сайтів неможливо, але тим не менш, в базі даних веб архіву налічується більше 450 000 000 сайтів. Архів може бути корисний в самих різних випадках і, крім того, він абсолютно безкоштовний!

Як дізнатися історію сайтуЯкщо потрібно дізнатися хронологію сайту, то сервіс незамінний, так як можна:

  1. Визначити тематику посиленого імені та сайту

За допомогою веб архіву ми зможемо побачити контент, який був на сайті цього домену, а значить – розпізнати тематику ресурсу.

  1. Дізнатися історію сайту

Приватно початківці вебмайстри закидають свої сайти, недооцінюючи їх потенціал. А досвідчені веб-майстри просто полюють на такі домени з хорошою історією, щоб створити на них сайти. Одним з інструментів, який вони використовують для аналізу історії і змісту старого сайту є веб архів.

Тому не варто нехтувати можливостями, які нам надає веб архів. Адже застосовуючи цей інструмент, можна витягти досить багато корисної інформації про сайт, в тому числі переглянути контент старого сайту.

Розробка сайтів Львів – 0632381495