Кожен блогер або підприємець, який вирішив підкорити інтернет, замислюється про вибір хостингу. Нам хочеться, щоб доменне ім’я та хостинг коштували не дуже дорого (особливо це важливо в момент старту), але при цьому, щоб і якість була на гідному рівні.

006Найчастіше різного роду рейтинги та огляди пропонують нам хостинги, з метою власного заробітку. Наше завдання надати такий хостинг, щоб підійшов не тільки новачкові, але і у кого більше 5-10 сайтів.

Ми вирішили написати огляд, який буде грунтуватися тільки на аналізі таких даних: ціна, uptime, швидкодія, навантаження, що витримується, пакет послуг (кількість сайтів, баз даних, перенесення сайту з іншого хостингу, бекап файлів і баз даних).

Як вибрати хостинг для сайту новачкові

Припустимо, нас відвідала ідея про створення свого сайту (інтернет-магазину). Ми вирішили, що наші послуги (інформація) або товари будуть потрібні відвідувачам Інтернету, але тут як завжди на старті втручається питання грошей. І це нормально.

Ми знаємо, що багато хто захоче отримати хостинг безкоштовно. На жаль, звик наш народ до безкоштовного сиру. А як відомо, якщо є попит, значить буде і пропозиція.

Але рівень послуг, що надаються – бажає кращого. Тому наше завдання на старті мінімізувати ціну і отримати максимальну кількість послуг. Як ми і обіцяли, що при виборі хостингу буду керуватися тільки даними.

 Рекомендуємо використовувати хостинг для свого сайту – goo.gl/CEpsjc

Для зручності аналізу, ми вирішили, що краще зможе показати наступна інформація:

  1. Ціна, при оплаті за рік – 588 грн
  2. Місце на диску – 1000 мб
  3. uptime – 99.73
  4. Швидкодія – 99.93
  5. Навантаження, що витримується – 155
  6. Кількість сайтів – 1
  7. Кількість баз даних – необмежено
  8. Перенесення сайту – так
  9. Бекап файлів і баз даних – так
  10. Безкоштовний ssl сертифікат – так
  11. Резервне копіювання – так
  12. Захист від спам-ботів – так
  13. Антивірусний захист – так
  14. Розташування серверів – Україна, США, Німеччина, Франція
  15. Техпідтримка – 24 x 7

Багато хто не звертають увагу на рекомендації пошукових систем. Є чудовий сервіс від Google – PageSpeed Insights. І цей сервіс рекомендує, щоб відповідь вашого сервера була не більше 200 мс.

І ще один важливий момент. При виборі домена і хостингу, ви повинні приблизно знати вашу аудиторію і географічне розташування. Таким чином, перед нами стоїть багато завдань, які ми повинні вирішити в цій статті.

Думаємо, що пропозиція для новачків, які хочуть спробувати свої сили – найоптимальніший варіант. Так як лідер по cms для Рунета і Уанета – вордпресс (wordpress), то багато хто питає, який хостинг краще вибрати для сайту на wordpress.

Cms для сайту – не відіграє суттєвої ролі, але wordpress з цим прекрасно справляється, через кешування даних. Тому тут важливо вам, на якому етапі знаходиться ваш ресурс (відвідуваність, навантаження на хостинг і так далі). Можливо, вам варто подумати про оптимізацію бази даних і кешуванні. І тільки, якщо велике навантаження залишиться – варто задуматися про зміну хостингу.

Який хостинг вибрати для інтернет-магазину

007У попередніх статтях «Як створити інтернет-магазин з нуля» і «Просування інтернет-магазину своїми руками в топ-10», ми не розглядали детально вибір хостингу. І тут вам належить відповісти на кілька запитань: яка у вас cms, плановане навантаження, прогнозована відвідуваність, скільки товарів, яка кількість магазинів. Після того, як ви чесно відповісте на всі ці питання, можна сміливо переходити до етапу вивчення хостингів.

Інтернет-магазин – це всього лише один з видів сайтів. З цього випливає, що якщо він на етапі старту і при цьому, ви намагаєтеся максимально на всьому економити, то можете сміливо використовувати вищевказаний хостинг.

А тепер давайте уявимо на хвилинку, що у вас не один сайт, а від 5-10. Багато створюють цілий потік. У кожного свої цілі. Хтось намагається диверсифікувати свої доходи, звідси і створює сайти в різних напрямках. А хтось навпаки, створює кілька інтернет-магазинів, які пробує просувати в декількох регіонах.

Якщо ми повернемося до вищезазначеного хостингу, то там розташування 5 сайтів, нам обійдеться в 1094 грн, а 10 сайтів – 1584 грн. І ми не повинні забувати про результати тестування.

Вибір доменного імені та хостингу – це один з важливих етапів у розвитку вашого проекту. І як завжди, все залежить від вашого бюджету і цілей. На сайті розміщено багато корисної інформації, яка допоможе уникнути стандартних помилок.