Що таке песимізація сайту і за що накладається?

Що таке песимізація сайту і за що накладаєтьсяПід терміном «песимізація сайту» розуміють штучне зниження позицій сайту в рейтингу пошукової системи. Цей захід застосовується пошуковими системами як штрафна санкція, якщо ресурс переоптимізований або порушує вимоги. Вона здійснюється вручну або автоматично в залежності від виявлених порушень.
За що губляться позиції?
Песимізація накладається на сайт з метою виключення з результатів пошуку непотрібних ресурсів з неунікальним або переоптимізованим контентом. Поширені причини пессимізації сайту наступні:

  • Переоптимізація – надлишок ключових слів на сторінках, в результаті якого пошуковик накладає фільтр. Позбутися його можливо за допомогою переробки контенту.
  • Неоригінальні тексти. Алгоритм пессимізації, впроваджений Яндексом, або прибирає з пошукової видачі сторінки з контентом, що скопійований,, або опускає нижче оригіналів.
  • Поширена причина пессимізації – надлишок платних неприродних посилань, не призначених для переходів користувачів. Виявляються вони скоро: якщо посилання ведуть з нетематичних майданчиків або посилальна маса наростає різко, ресурс потрапить під штрафні санкції.

В автоматичному режимі роботи перевіряють відповідність алгоритмам. Якщо виявляються порушення, через пессимізацію спостерігається зниження позицій.

Як відновитися у видачі?

Позбутися від наслідків можна, усунувши помилки. Складно визначити, що викликало негативну реакцію.

Розробка сайтів у Львові – 063-238-14-95