Що таке лінкопомийки?

Під сленговим терміном «лінкопомийка» розуміють сайт, створений для розміщення посилань незалежно від тематики самого ресурсу.

Такі майданчики створюються з метою заробітку, при цьому від них немає користі для відвідувачів. Власник лінкопомийки отримує дохід за рахунок розміщення посилань для підвищення авторитетності інших сайтів.

Що таке лінкопомийки

Як розпізнати ферму для посиланнь?

Ефективність просування сайтів за допомогою лінкопомийок зведена до мінімуму. Пошуковики швидко виявляють неприродні лінки, що призводить до штрафних санкцій як для посилального майданчика, так і для ресурсу, що просувається.

Пошукові роботи визначають лінкопомийку за такими ознаками:

  • Посилання з комерційними анкорами або без них розміщені на кожній сторінці. Точне співвідношення сторінок, необхідне для визнання ресурсу лінкопомийкою, невідомо.
  • Вихідні лінки направляються на сайти різних тематик, які не пов’язані один з одним.
  • На сторінках розміщується мінімум контенту, при цьому він не дає відповіді на запит користувача. Подібні сторінки засмічують видачу, тому пошукові системи виключають їх з індексу.

Причини затребуваності лінкопомийки

Лінкопомийки продовжують використовуватися через привабливу вартість розміщення комерційного посилання. Якісні майданчики піклуються про репутацію, тому купити на них лінки непросто.

При цьому розміщення посилальної маси на підозрілих майданчиках – завжди ризик для оптимізатора, адже ресурсу загрожує потрапляння під фільтр з втратою позицій.