Що таке браузер і навіщо він потрібен?

Що таке браузер і навіщо він потрібенДля пошуку інформації в інтернеті та використання можливостей сайтів необхідний браузер. Це спеціальна програма-оглядач, яка відіграє роль провідника між користувачем і мережею.

Браузер направляє запити до серверів і обробляє отриману відповідь, після чого перед відвідувачем відкривається веб-сторінка з текстовим, графічним і іншим контентом. Без цієї програми перегляд сайтів неможливий.

Затребувані веб-оглядачі

Одним з перших браузерів став Internet Explorer. Він увійшов в Windows 95 і довгий час залишався монополістом в галузі. Через постійні проблеми в роботі і відсутності оновлень він втратив лідируючі позиції.

Сьогодні популярні такі браузери:

  • Chrome – продукт світового гіганта Google. Він займає лідируючі позиції, їм користується не менше 32% користувачів. Причина популярності – висока швидкість.
  • FireFox – відрізняється простим інтерфейсом і великим вибором розширень. Вони дозволяють налаштувати оформлення і роботу програми з урахуванням побажань.
  • Opera – зручний веб-оглядач. У його функції просто розібратися навіть новачкам.
  • Safari – браузер для продукції Apple. Він використовується в Mac OS і iOS.

Що таке браузер і навіщо він потрібен

Що варто вибрати?

Перераховані програми знаходяться в публічному доступі, вони викачуються безкоштовно. Вибір залежить від особистих переваг до функціональних можливостей. Це менеджер закачувань, аналіз правопису, блокування спливаючій інформації, захист від фішингу.

При розробці сайтів у Львові важливо перевірити відображення ресурсу на якомога більшій кількості браузерів.