Багатьом активним користувачам мережі Інтернет доводиться стикатися з загадковим поєднанням букв CMS. Що ж це означає і в яких областях Інтернету його використовують?

Абревіатура CMS, в перекладі означає систему управління різного роду контентом. Дане поняття часто використовують у сферах створення сайтів. CMS використовують у різних способах розробки інтернет-ресурсів.

Важливість цього моменту обгрунтована тим фактом, що практично будь – який динамічний сайт розробляють на основі CMS, а їх число досить велике.

CMS призначене для того, щоб, по-перше, процес створення сайтів зробити якомога простіше і легше. По-друге, зробити даний процес доступним широкому колу зацікавлених осіб. Варто згадати і про те, що за допомогою CMS можна весь процес створення сайту підпорядкувати певному типу і алгоритму. Різних CMS налічується величезна кількість, а їх застосування здійснюється як на платній основі, так і безкоштовно.

Які є CMS?

Наприклад, однією з найвідоміших і популярних комерційних CMS в СНД є 1С-Бітрікс. Популярним безкоштовним рішенням є Joomla !. Також досить відомі системи WordPress, DLE, Drupal та інші. Крім популярних, є й такі системи управління, які «написані» самостійно, без залучення фахівців із зовнішніх компаній. Їх кількість теж досить висока. Приміром, розкручені компанії, які пропонують послугу «розробка сайтів Львів», досить часто користуються власними CMS. Це зовсім не означає, що загальнодоступні системи не відповідають їх високим якісним вимогам і компаніям не залишається іншого виходу, крім як створювати свою систему CMS. У першу чергу, престижні компанії, таким чином, підтверджують високий рівень професіоналізму своїх розробників.

Складно судити про рівень якості цих систем і про їх перевагу над системами, які є безкоштовними. Все залежить від окремо взятого сайту і вимог, що пред’являються до нього. Якась система CMS буде підходити краще, а якась гірше. Так як CMS створювали як універсальний варіант для створення сайту, а власні системи управління сайтами розроблені під своїх програмістів, які в лічені години можуть додати саме те, що вам потрібно + такі системи дуже часто робляться для полегшення просування сайтів Львів.

Налаштування CMS – з кожним роком все простіше!

Який же принцип використання систем CMS? Зазвичай, тут все робиться за аналогією, різниця тільки в деяких нюансах. Для початку слід встановити систему управління. Для правильної роботи сайту потрібно вказати основні налаштування CMS. Сюди включаються: назва сайту, адреса бази даних, яку буде використовувати сайт, ім’я та пароль адміністратора, ftp-адресу та інші налаштування, залежно від CMS. Дана процедура абсолютно не складна і інтерфейс, як правило, досить «дружелюбний». Багато компаній, що спеціалізуються на хостингу, для зручності користувачів пропонують варіанти з попередньо встановленими CMS.

Коли налаштування вже задані, можна приступити до розробки інтернет-сайту. Тут-то і проявляється головне достоїнство роботи з CMS. Щоб створити сайт, вам абсолютно не потрібно бути програмістом. Створення інтернет-ресурсу будь-якого рівня складності, цілком реалізується звичайним користувачем і не вимагає наявності певних знань. Це найбільший плюс системи управління контентом – настройка самого сайту, його зміну і наповнення можна виконати, використовуючи інтерфейс користувача.

З точки зору техніки, все дійсно так, проте на ділі сайт навряд чи буде виглядати привабливо. Справа в тому, що, якщо абсолютно не допрацьовувати стилі шаблонів, код використовуваних компонентів, структуру html-коду, то весь ваш ресурс буде типовим і шаблонним.

Адже коли різні розширення для CMS – модулі, компоненти і плагіни створюються розробниками, то вони створюють звичайний шаблон. Далеко не завжди цей шаблон буде відповідати тематиці сайту і його стилю. Тому краще, щоб розробкою інтернет-сайту, нехай і на типовій CMS, але займався висококваліфікований фахівець у цій галузі.

Головна користь для користувачів або власників такого роду сайтів в тому, що після створення інтернет-ресурсу, вони можуть самостійно здійснювати підтримку його роботи і при цьому, не вдаватися до платних послуг різних веб-майстрів. Недаремно вважається, що серйозний і зважений підхід до вибору системи CMS – це запорука успішності проекту.