Чорні методи розкрутки сайту

“Невидимий” текст

Чорні методи розкрутки сайтуНайпоширенішим з усіх “чорних методів” розкрутки сайту є невидимий або прихований від користувача текст. Раніше при використанні цього методу сайти досить тривалий час стояли на верху видачі пошукових систем.

Клоакинг

Ще один спосіб обдурити пошукових роботів – це клоакинг. Це скрипт, що фіксує ip-адресу, що належить роботу, видає максимально оптимізовану сторінку, яка задовольняє вимоги пошукових систем, але в той же час він зовсім не придатний для користувачів. Фіксуючи ip-адресу, що не належить пошуковому роботу, скрипт видає придатну для користувача сторінку. Врахуйте, бан за клоакинг буде “по повній програмі”.

Нормативний спам

Розміщення на сайті посилань тільки для того, щоб їх врахували пошукові роботи, тим самим вплинувши на видимість ресурсу у видачі пошуку, це і є контрольний спам. Цей метод не зовсім відноситься до чорних методів розкрутки, швидше за все до “сірих”. Він полягає в нетематичному обміні посиланнями, який пошукові системи не забороняють.

Вхідні сторінки з перенаправленням

Перенаправленням називається автоматичне перенаправлення відвідувача на іншу сторінку. Найчастіше цим методом користуються для підвищення позицій сайту. Суть методу полягає в наступному: створюється сторінка, оптимізована під певний запит пошукових систем. На цій сторінці встановлюється редирект на головну сторінку, тематика якої не має з нею нічого спільного. Сторінка, на якій поміщений редирект, розкручується і стає на верхні позиції по даному пошуковому запиту.

Ефективність даного способу дуже висока, але нетривала, всього 1-2 тижні. Після цього банять всі ресурси, які беруть участь у схемі.

Чорні методи розкрутки сайтуЧерез фіксування пошуковими системами такого методу розкрутки сайту, у цього методу з’явився аналог. Суть аналога полягає в самостійному переході користувача відразу на цільову аудиторію. Фіксуються такі сторінки погано, але в разі виявлення сайт негайно прибирають з індексу. Оптимізатори домагаються високого рейтингу ресурсу, “роблять” на цьому гроші і зникають. Ця тактика схожа з свопінгом.

Свопінг

Суть свопинг полягає в тому, що коли сторінка отримує високі позиції в пошукових системах, вона переробляється і перетворюється в нормальну сторінку, що задовольняє замовника і відвідувачів. Але, рейтинг сторінки після цього починає швидко зменшуватися.