Часті питання у людей щодо володіння доменним ім’ям

Часті питання у людей щодо володіння доменним ім'ямМоже ви часто задавали собі питання, на яку людину потрібно оформляти ім’я, які можуть бути проблеми і питання володіння у вас? У нашій статті розглянуті кілька важливих моментів для господарів і власників доменів.

Такі питання, як наприклад: На кого оформляти доменне ім’я? Щоб запобігти можливим непорозумінням, коли реєструєте ім’я для організації, слід уважно розглянути всі правові питання.

  1. Про доменні імена і товарні знаки. Якщо ваше доменне ім’я збігається з ім’ям зареєстрованої торгової марки, то в анкеті власника слід вказувати справжню назву господаря торгової марки, фізичної або юридичної особи. В основі організацій, які думають про оформлення торгових марок, знаків, дуже важливо до подачі заявок на оформлення, зарезервувати доменні імена у всіх необхідних для цього зонах. Це допоможе дуже сильно економити на юристах і «забити» собі доменне ім’я.
  1. Трохи слів про володаря доменного імені. У нинішній час ми зустрічаємося з такими ситуаціями, коли доменне ім’я для компанії реєструвалося найманцем. У разі конфлікту з цим найманцем, відвоювати доменне ім’я у нього дуже дорого і складно. Таких конфліктів було багато. Наприклад, йде директор компанії, а йому належить ім’я. У таких випадках власникам компаній слід виключити з володіння доменом всіх співробітників і учасників їх організації.
  1. Трохи про власника домену – засновника вашої компанії. Якщо організація має одного власника, то проблем немає. А якщо їх декілька, то можуть виникнути проблеми з доменним ім’ям, коли продають частку одного з учасників після його виходу з компанії.
  1. Про закриття компаній. На сьогоднішній день не всі фізичні особи можуть вижити за рахунок фінансів. І компанію можна довести до банкрутства або закрити. Але доменне ім’я буде продовжувати існувати ще довгий час. І при цьому слід подбати про передачу або продаж доменного імені.

Часті питання у людей щодо володіння доменним ім'ямУ такому побіжному оповіданні нереально розглянути всі деталі і ситуації, які пов’язані з доменними іменами. Тому ми привели найпоширеніші ситуації. Маємо велику надію, що дана інформація вам допоможе.

На завершення  можна зробити кілька висновків:

  • Завжди реєструйте домен, ще краще завжди до подачі своєї заявки на оформлення торгової марки;
  • Постарайтеся зареєструвати власником доменом людину, яка є власником торгової марки;
  • Власником доменного імені потрібно реєструвати тільки бажано одну людину;
  • Обов’язково віддайте право на власність доменном іншій людині, в разі закриття вашої компанії.

Замовити розробку сайтів у Львові – 0632381495