Траст сайту – що це?

Траст сайту (в перекладі з англійської «trust» – «довіра») – це параметр, який характеризує рівень довіри до сайту з боку пошукових систем. Довіра пошуковиків проявляється в швидкому просуванні сайтів за певними ключами, такої ж швидкої індексації, а також в стійкості досягнутих позицій в пошуковій видачі.

Критерії оцінки трасту

Траст сайту - що це?Траст є чисельною величиною і відноситься до тієї чи іншої пошукової системи. Форма визначення трасту залежить від інструментів і від того, яким чином визначають трастовість пошуковики. Він враховує велику кількість факторів, що мають значення у визначенні якісних характеристик сайту і впливають на результати його просування.

Траст вираховують з урахуванням наступних критеріїв:

  • Відвідуваність. Чим більше трафік, тим вище траст.
  • Вік домену. Чим старше домен, тим більшу довіру викликає сайт.
  • Вік сайту. Чим більше вік матеріалів, розміщених на сторінках сайту, тим більшу довіру відчувають до нього пошукові системи.
  • Використовувані методи оптимізації та просування. Чим «біліші» методи просування, тим краще для сайту. Якщо пошуковики помічають сумнівні дії або агресивне просування, довіра до сайту знижується.
  • Унікальний контент. Чим вище унікальність контенту, тим вище довіра. У разі використання краденого контенту, сайт не тільки втратить довіру пошукових систем, але і буде видалений з пошукової видачі. Те ж саме відбудеться при публікації на сайті заборонених, неетичних, некоректних матеріалів, вірусів, нав’язливої реклами та порнографії.
  • Ступінь заповнення даних про власника сайту, що розміщуються в інформації про домен. Коли домен оплачений на кілька років вперед, а в розділі про власника сайту вказана реальна контактна інформація, довіра до нього набагато вище, ніж до ресурсу з невідомим власником.

Траст сайту - що це?В окремих випадках пошукові системи прикріплюють ярлик «нетрастовості» до певних доменних зон. Це відбувається в тому випадку, якщо вони були помічені в незаконному використанні безкоштовних доменів або великому скупченні сумнівних сайтів. Приклад тому – інтернет-казино та інші гральні сайти на доменах .tk і .сс.

Траст і SEO

Сучасні методи просування сайтів знаходять все нові і нові риси. Однак не варто нехтувати і тим, що було актуально раніше, адже хороших результатів можна досягти тільки в тому випадку, якщо при розкручуванні враховувати, як можна більшу кількість факторів, в тому числі і фактори, що впливають на трастовість сайту, що  просувається.