Створення сайту. 7 порад для тих, хто вирішив створити сайт

1. Структуру майбутнього сайту слід накреслити на папері

Вкажіть всі розділи і підрозділи, які будуть перебувати на вашому сайті. Які елементи графіки будуть вами використані? Де ви розмістите підписні форми? Це дозволяє без проблем по паперовій моделі швидко розробку сайту у Львові.

7 порад для тих, хто вирішив створити сайт2. Чим ви збираєтеся наповнювати сайт?

Перед тим, як приступити до створення сайту, потрібно ретельно подумати над інформацією, яка буде розміщуватися на ньому. Де ви будете її брати? Що будете використовувати в якості контенту?

Якого виду контент буде розміщений на вашому сайті: інтерв’ю, електронні книги, статті, відеофайли, аудіофайли. Це дозволяє в найкоротші терміни наповнити сайт унікальним і якісним контентом.

3. Графічні елементи майбутнього сайту необхідно оптимізувати

Всі графічні елементи, які використовуються на сайті, повинні бути оптимізовані під Інтернет. Якщо використовувати неоптимізовану графіку, час завантаження сторінок вашого сайту збільшується. В результаті цього відвідувач може просто закрити сторінку, не дочекавшись її відкриття. При цьому у власника сайту стане на одного відвідувача менше, а у цього інтернет-користувача складеться погане враження про даний ресурс.

Для оптимізації графічних елементів скористайтеся графічним редактором, таким, як Photoshop.

4. Шрифти, використовувані на сайті, повинні добре читатися

Не слід використовувати шрифти із зарубками або ж вигадливі шрифти. Багатьох людей вони відволікають від перегляду тієї чи іншої інформації і ненароком змушують їх докласти зусиль для її читання. Стомившись читати, відвідувач закриє ваш сайт, і відкривати вже його навряд чи стане.

Використовуйте прямі шрифти. Вони дозволяють сприймати всю інформацію, що знаходиться на сторінках вашого сайту без особливої напруги. Читач при цьому зосереджений на інформації, а не на розборі шрифту.

 7 порад для тих, хто вирішив створити сайт5. Колірна гамма сайту повинна бути комфортною

Розробляючи дизайн власного сайту, подбайте про забезпечення йому комфортної і приємної колірної гами. До розробки сайту потрібно створити пару наборів кольорових гам, які ви збираєтеся використовувати. Слід вибрати ту гаму кольорів, яка буде гармонійно відображати всю суть вашого проекту. Всі кольори не повинні різати око, і постарайтеся, щоб вони комфортно гармоніювали між собою. Найчастіше буває, що у сторінки сайту дуже яскравий колір фону, який ріже око, а текст – білий або ж чорний, що ніяк не узгоджується з обраною кольоровою гамою.

6. Необхідно створити умови для зручного сприйняття тексту

Найпоширенішим видом контенту є статті. Власник сайту повинен вирішити непросте завдання – потрібно створити всі умови для комфортного і легкого сприйняття текстової інформації. Необхідно звернути увагу на колірну гаму, шрифт тексту. Між абзацами в статтях необхідно додавати порожній рядок, а також найкраще довгі тексти поділити на пару дрібних статей. Ці прийоми дозволяють відвідувачам сайту краще сприймати текстову інформацію.

7 порад для тих, хто вирішив створити сайт7. Перед опублікуванням власного сайту в мережі Інтернет, його потрібно показати своїм знайомим

Якщо сайт готовий, то не поспішайте його реєструвати в мережі Інтернет, а покажіть його своїм друзям. Працюючи над сайтом, ви можете не помітити якихось його недоліків, тому що ви є його розробником, і вам все в ньому подобається. Власний сайт слід показати своїм друзям і прислухатися до їхньої думки. Уважно вислухайте їх і, якщо це здасться вам необхідним, внесіть необхідні корективи.

Запам’ятайте: сайт, в першу чергу, створюється для людей, а не для себе!