Сайт для людей (СДЛ) – сленговий термін, який позначає якісний, цікавий і корисний для відвідувача веб-ресурс, з хорошим авторським дизайном і наповнений унікальним контентом. Місія СДЛ – приносити користь людині, а не здаватися привабливим пошуковому роботу, вдаючись до засобів чорної оптимізації.

Повною протилежністю СДЛ є ресурс, названий як ГС.

Створення сайту  для людей вимагає великої праці, знань, часу, ресурсів.

Сайт для людей –  ознаки

  • Оригінальний авторський дизайн і якісні показники юзабіліті сайту
  • Мінімальний вміст реклами, посилань (акуратні блоки, вписані в дизайн)
  • Унікальний інформативний контент (оптимальної величини тексти, графічні та відео елементи, корисні сервіси)
  • Високі показники відвідуваності (встановлені лічильники)
  • Велика кількість сторінок в індексі, оптимізованих під НЧ за рахунок просування сайту
  • Наявність природних посилань
  • Ознаки активної життєдіяльності сайту – оновлення контенту, участь користувачів і ін.

Визнання у пошуковиків

Головним критерієм якісність веб-ресурсу в очах пошукових систем виступає орієнтованість на відвідувача. Пошуковики вкрай позитивно ставляться до СДЛ і віддають їм перевагу при ранжуванні.

Заробіток на сайті для людей

За допомогою СДЛ можна отримувати непоганий дохід, якщо грамотно до цього підійти і не перетворювати його, керуючись ідеями легкої наживи, в ГС. Акуратні блоки контекстної реклами або посилань, що гармоніюють і добре вливаються в загальну концепцію оформлення сторінки, здатні приносити власнику сайту хороший дохід (безумовно, в облік так само варто приймати тематику, відвідуваність, показники ТІЦ сайту, від чого залежить цінність його як рекламний майданчик) .

Сайт для людей так само привабливий і для прямих рекламодавців, які можуть розмістити красивий тематичний банер і поповнити гаманець власника певною сумою грошей.

Способів монетизації СДЛ чимало, важливо вибрати відповідний, який не зашкодить його добрим намірам нести користь людям.