Розробка логотипу є однією з найважливіших складових графічного дизайну сайту. За допомогою логотипу ви візуалізуєте людям свій бізнес, фірму або організацію. Тому він повинен бути легко впізнаваним, нести певне смислове навантаження, допомагаючи вам виділитися серед інших. Логотип створює перше враження про вас, ваше підприємство або фірму, тому розробка логотипу є дуже важливою справою. Сподіваємося, що деякі поради, що стосуються проектування і створення логотипу, будуть зрозумілі і допоможуть вам.

Дослідіть цільову аудиторію

Почніть з вивчення вашої цільової аудиторії. Необхідно, щоб дизайн логотипу відповідав симпатіям і інтересам тих людей, до яких ви звертаєтеся. Інакше, створивши навіть дуже красивий графічний малюнок, ви можете не досягти мети, якщо він не буде подобатися вашій цільової аудиторії.

Не копіюйте і не наслідуйте

Подивіться на логотипи своїх конкурентів. Знайдіть у них плюси і мінуси, зробіть висновки. Але ніколи не намагайтеся копіювати або наслідувати інших. Це їх логотип, можливо, він прекрасно працював для них, так як був оригінальним і новим для очей. Якщо ж ви скопіюєте щось, то воно вже не буде ні оригінальним, ні новим. Звичайно, імітація буває і ненавмисною. Якщо ваш результат виявився схожий на чийсь, поверніться знову до розробки. Не турбуйтеся. Це дійсно іноді трапляється. Постарайтеся виправити помилку, і все буде прекрасно.

Ретельно вибирайте шрифт

Важливий також вид шрифту, який ви будете використовувати. Ви можете створити свій власний шрифт, або адаптувати існуючі так, щоб вони відповідали вашим поточним потребам. Якщо слів небагато, намагайтеся застосувати шрифти, що легко читаються, інакше люди можуть не зрозуміти написаного. Намагайтеся, щоб ваші написи були розбірливими і як можна більш простими.

Ефективно використовуйте простір при невеликих розмірах логотипу

Наприклад, ви можете зробити так, щоб ваші букви або слова утворювали якусь фігуру або малюнок. Фантазуйте, домагаючись того, щоб ваш логотип виглядав красиво і оригінально. Пам’ятайте про те, що форма логотипу сприймається сильніше, ніж його колір.

Створіть відчуття руху у вашому логотипі

Спробуйте додати відчуття руху в ваш логотип. Розумієте, що мається на увазі? Насправді це не складно. Якщо ви намалюєте просто плоску рибу, в ній не буде ніякого руху, вона буде виглядати так, як ніби вона була змонтована. Замість цього якщо ви намалюєте, наприклад, що риба злітає в повітря, то тепер вона буде виглядати так, як ніби вона активна і рухається.

Сподіваємося, що за допомогою цих порад ви зможете створити захоплюючий і красивий логотип. Ваша цільова аудиторія знайде оригінальний дизайн логотипу привабливим, якщо ви проведете належні дослідження, і в той же час простим, якщо він виявиться добре продуманим і буде створювати відчуття руху. Найголовніше – постарайтеся з’єднати все це разом. Будьте наполегливі і наполегливі, не здавайтеся. Якщо з першого разу не вийде, пробуйте, намагайтеся знову і знову! Успіхів вам у цій важкій, але дуже захоплюючій справі!)