Розробка веб сайтів починається із заповнення технічного завдання (ТЗ), у якому прописуються всі ньюанси і побажання до майбутнього сайту. Тут описується, який тип сайту це буде:

  • сайт візитка;
  • промо-сайт;
  • корпоративний сайт;
  • інтернет магазин;
  • портал.

Це буде статичний або динамічний сайт, яка система управління буде «вшита»:

  • безкоштовна;
  • платна;
  • розроблена спеціально під Ваш ресурс.

Розробка проекту сайту означає активну участь в процесі двох сторін. Якщо Вас не турбують при створенні Вашого інтернет-майданчику, то можете бути впевненими, що коли сайт буде зданий, Вам доведеться турбувати розробників набагато частіше, ніж хотілося б.

Загальні правила розробки веб – ресурсу

На етапі, коли йде розробка сайту, важливо визначити завдання, які покладаються на ресурс. Виходячи з цього, розробляти ідеї верстки, дизайну, загальної стилістики і так далі. Коли, креатив «по справі» – це завжди на користь, а коли спочатку придумується супер креативна ідея і потім притягується за вуха до проекту – це зазвичай відмінно видно і нічого доброго не приносить.

Багато розробників забувають, що вони – не вільні художники, і повинні творити в рамках, прийнятних для Вашої цільової аудиторії. Якщо дизайн здається красивим молодому двадцятирічному художнику, то це зовсім не означає, що він буде подобатися старшим автолюбителям або акулам бізнесу.

Новий сайт не повинен порушувати загальної стилістики компанії, дизайн повинен бути виконаний в корпоративних кольорах і фірмовому стилі компанії. Якщо такого немає, його потрібно розробити. Розробка проекту сайту, в такому випадку, повинна містити відповідний пункт.

Важливим моментом у стадії розробки проекту інтернет-ресурсу служить аналіз. Бажано проводити не тільки аналіз конкурентного середовища, а й своїх сильних і слабких сторін, ризиків і можливостей (так званий SWOT аналіз). Це дозволяє поглянути на стан справ з іншого боку і зосередитися на перевагах Вашої компанії.

Просування сайтів Львів – 063-238-14-95