Розкрутка блогу в пошукових системах

Розкрутка блогу в пошукових системахНезважаючи на те, що системи пошуку схильні в своїй видачі пессимізувати блоги, насправді все складається, не так погано, як здається на перший погляд. Наприклад, якщо брати за основу алгоритм пошукової системи, то при детальному вивченні методики його роботи, стає видно, що пошукові роботи величезну увагу звертають на ступінь унікальності контенту, що знаходиться на сайті. Система пошуку схвалює унікальний контент і ті ресурси, на яких публікуються унікальні матеріали, оптимізовані під конкретні ключові слова, отримують зелене світло.

Google, будучи сьогодні лідером в пошуку, встановлює високу планку для всіх конкурентів. Грунтуючись на цьому, можна сміливо стверджувати, що унікальний контент блогу стане серйозною підставою попадання його в топ будь-якої пошукової системи.

Тому унікальний контент і його подальша оптимізація під необхідні запити – це те, що потрібно реалізувати всім блогерам, які вирішили розкрутити свій блог.

Розкрутка блогу в пошукових системахНайважливіше, що обов’язково потрібно знати і використовувати на практиці – це те, що заголовна сторінка блогу індексується пошуковими системами найкраще. Крім цього, саме вона, на відміну від інших сторінок, найчастіше переіндексовуєтьтся. Відповідно, при просуванні блогу в пошукових системах основним правилом стає наступне твердження – необхідно стежити за тим, щоб обрані вами ключові словосполучення і слова ніколи не зникали зі стартової сторінки блогу. Практика показує, що якщо ключові слова зникають з головної сторінки блогу, то число відвідувань блогу пошуковими роботами значно знижується, навіть незважаючи на те, що раніше оптимізовані сторінки вже знаходяться в індексі пошукових машин.

Підсумовуючи вищевикладене необхідно сказати, що постійне оновлення контенту і грамотне використання ключових слів є головним методом отримання на блог пошукового трафіку. Іншими словами, все йде так, як і з просуванням сайтів, ось тільки в нашому випадку, головний упор необхідно робити на його головну сторінку.