Про безпеку Вашого сайту

Для популяризації і просування сайту ми намагаємося заманити більшу кількість відвідувачів, встановлюємо параметри цільової аудиторії відвідувачів, правильно вважаючи їх потенційними клієнтами. Ми няньчимо і плекаємо своїх відвідувачів, стаємо для них друзями. Але можете уявити собі, що буде, якщо Ваш сайт перестане бути безпечним для Ваших клієнтів?

Про безпеку Вашого сайту

Щоб цього не сталося потрібно бути готовим до такої небезпеки.

Хакери – простіше кажучи, зломщики. Вони шукають легкодоступні місця в системі безпеки і завдають шкоди або крадуть цінну інформацію. Хакери можуть просто бешкетувати, отримуючи від цього дитяче задоволення.

Фішери – рибалки. Вони займаються тим, що добувають у користувачів сайтів паролі, пін-коди, з метою подальшого самостійного їх використання. Після злому системи (банківської, платіжної, будь-якої електронної) вони запитують у жертв старий пароль для відновлення системи. Запит відбувається за допомогою листа на електронну пошту або при відкритті системи, яка нібито не працює. Або ж вимагають вислати СМС з певним кодом, для відновлення системи, а за допомогою СМС знімають гроші з мобільного рахунку. При всіх своїх діях вони повністю маскуються під представника зламаної системи.

Про безпеку Вашого сайтуСпам. Він є скрізь, де є інтернет, його дуже багато. Випадково засвітивши свої координати (наприклад, адреса електронної пошти) можна все життя отримувати регулярно спам, у вигляді будь-якої реклами, яка може навіть не відповідати Вашої діяльності. Сам по собі він нешкідливий, але несе за собою постійне прибирання в електронній пошті і підвищений ризик заразитися вірусом, який може знаходитися в цій пошті.

Віруси. Що таке віруси знають, напевно, навіть молодші школярі. Більшість вірусів можна отримати за допомогою спаму, що не обережно відкривши випадкове лист або перейшовши за незнайомим посиланням, яке приходить теж зазвичай в листі. Сучасні віруси намагаються себе не виявляти відразу. Велика частина сучасних вірусів зайнята тим, що максимально використовує ресурси зараженого комп’ютера на благо якоїсь мети (наприклад, розсилка спаму).

Багато винахідників завдають шкоди, відчуваючи свої можливості, деякі на цьому заробляють гроші. А наше завдання не дозволити цим шкідникам завоювати сайт, зробивши його, таким чином, небезпечним для інших.