Правила обміну посиланнями

Правила обміну посиланнямиЦілей, заради яких веб-майстри використовують такий прийом, як обмін посилання, може бути кілька. Іноді посилання ведуть на дружній портал або проект компанії – партнера. Авторитетність таких ресурсів може вплинути в цьому випадку тільки на імідж сайту. Але основне завдання обміну – це підвищити ТІЦ і підняти просувний сайт вище в результатах пошукової видачі. ТІЦ – це загальне число посилань, що направляють користувачів на інтернет-сайт. Зі збільшенням кількості ресурсів, що посилаються на певний сайт, підвищується його авторитетність, він піднімається в результатах видачі. Але пошуковики (наприклад, Яндекс) враховують не стільки кількість розміщених посилань, скільки їх вагу. Пошукова машина вивчає ресурси, що посилаються один на одного, і підсумовує тематичний ТІЦ (тІЦ). Вагу цитуванню надає близькість сайтів за тематикою. Не враховуються посилання, виявлені пошуковою машиною на форумах, немодерованих каталогах, мережевих конференціях, дошках оголошень та ін.

Тепер, знаючи мети обміну посиланнями і особливості їх обліку пошуковими машинами, можна вивести правила обміну:

  • Обмінюйтеся посиланнями з сайтом схожої тематики. Гарного ефекту можна домогтися, якщо в посиланні додати ключові слова і помістити її з невеликим текстом, що описує ресурс.
  • Правила обміну посиланнямиНа одній інтернет-сторінці розміщують не більш 50 посилань, а ведучих на ваш сайт – не більше 3-х. Чим більше активних посилань, тим менше їх вага.
  • Пряме посилання цитування поміщають на сторінці, що індексується пошукачем.
  • Посилання слід розміщувати на звичайних сторінках, немає сенсу створювати окремі майданчики, пошукові системи їх проігнорують.
  • Багато веб-майстрів порушують домовленість і можуть просто видалити зі своїх сайтів ваші посилання. Тому періодично відвідуйте ресурси, з якими був здійснений обмін, і перевіряйте, як дотримується домовленість.
  • Не ставте посилання цитування в публічних каталогах, форумах, дошках оголошень. Вони, звичайно, можуть зацікавити користувачів і навіть підвищити відвідуваність, але для пошукової оптимізації, а саме для збільшення ІЦ вони не приносять користі.

Розробка сайтів у Львові