Помилки в плануванні створення сайту

Помилки в плануванні створення сайту1. Відсутність конкретної мети.

Часто зустрічається ситуація, коли замовник планує створити сайт, але не розуміє навіщо. Потрібно знати, що сайт може мати певні цілі: інформування, залучення клієнтів, продаж послуг і товарів та інше. Вельми важливо знати які саме цілі переслідує ваш сайт, щоб не викинути гроші на вітер.

Потрібно чітко вибрати мету розробки сайту, і на основі цих даних розробити рекомендації до програмістів і дизайнерів.

2. Невідповідність дизайнерського рішення цілям сайту.

Іноді клієнт хоче створити дуже креативний сайт, який вражає всіх відвідувачів своєю нестандартністю. Але велика частина подібних нестандартних сайтів не виконує функцій, для яких вони були створені: продаж послуг і товарів, інформування клієнтів та інше. Слід пам’ятати, що сайт повинен бути зручним, інформативним і функціональним. Відвідувачі, які зайшли на сайт з певною метою, більше уваги звернуть саме на ці властивості, а не на дизайн.

3. Занадто креативні ідеї.

Іноді замовнику приходять в голову думки про те, що можна зробити меню в центрі екрану, та ще й семикутним. За весь час історії виготовлення сайтів були створені певні правила і стандарти: меню зверху або зліва, логотип зверху, посилання підкреслені. Дотримання цих правил тільки збільшить ефективність роботи.

Помилки в плануванні створення сайту4. Надлишок анімації.

Коли ви бачите сайт, на якому анімації занадто багато, ви з нього просто підете. Анімація повинна бути помірною, щоб не відштовхнути відвідувачів.

5. Недотримання законів копірайтингу.

Для того щоб вміст сайту добре сприймався відвідувачами, варто дотримуватися норм копірайтингу. Інформацію без абзаців суцільним текстом ніхто читати не захоче.

6. Відсутність розвитку сайту.

s40Якщо після завершення створення сайту запустити проект і забути про нього, то сайт дуже скоро перестане приносити користь. Не можна відставати від життя. Постійно з’являються нові технології в обслуговуванні сайтів. Також сайт повинен відбивати всі зміни у вашій компанії. Ефективність сайту набагато зросте, якщо включити його в маркетингову стратегію вашої організації.

 7. Недостатня розкрутка сайту.

Основною частиною завершення проекту є просування сайту. На це зазвичай іде більше коштів, ніж на його виготовлення. Сайт не принесе користі без відвідувачів. А відвідувачів приверне саме розкрутка сайту.