Файл htaccess включає в себе додаткову конфігурацію веб-сервера Apache, в якому досить легко можна замінити повідомлення про помилки на свої власні, а саме: внести дані обробки помилок 404 і інших. Користувач може задати будь-яку кількість додаткових налаштувань і дозволів для роботи сервера. Сам документ htaccess може розташовуватися в будь-якому каталозі, його директиви будуть діяти на всі файли поточного каталогу і у всіх його підкаталогах.

Перелік помилок 4xx:

400 – Bad Request // Запит поганий

401 – Unauthorized // Нема авторизації

402 – Payment Required // Нема оплати

403 – Forbidden // Заборона

404 – Not Found // не знайдено

405 – Method Not Allowed // Метод некоректний

406 – Not Acceptable // Не коректно

407 – Proxy Authentication Required // Потрібна авторизація проксі

408 – Request Time-out // Тимчасове очікування завершено

409 – Conflict // Конфлікт

410 – Gone // Вилучено

411 – Length Required // Необхідна довжина

412 – Precondition Failed // Хибна умова

413 – Request Entity Too Large // Дані запиту занадто великі

414 – Request-URL Too Large // URL запиту занадто довгий

415 – Unsupported Media Type // Тип даних не підтримується

Перелік помилок 5xx:

500 – Internal Server Error // На сервері внутрішня помилка

501 – Not Implemented // Нема реалізації

502 – Bad Gateway // Шлюз поганий

503 – Service Unavailable // Нема доступу до сервісу

504 – Gateway Time-out // Немає відповіді шлюзу

505 – HTTP Version not supported // http-версія не підтримується

Говорячи про помилки, варто відзначити їх значення. Наприклад, вищезгадана помилка 404 вказує на відсутність доступу сервера до даних, які запитує користувач. Це трапляється, коли до сторінки звертаються через посилання, яке розташоване десь в інтернеті, а доступ обмежений через видалення або переносу сторінки браузером. У підсумку, користувач після кліка на посилання, отримує відповідь у вигляді сторінки з помилкою 404 і не намагається знайти потрібну йому інформацію на сайті іншим способом. Але якщо, творець ресурсу, грамотно поставиться до побудови сайту і відформатує стандартні сторінки помилок, вказавши в них посилання на карту сайту або index сторінку ресурсу, то користувач напевно перейде за даними посиланнях і згодом знайде потрібну йому інформацію.

Для власника сайту – це великий плюс, так як він утримає на своєму ресурсі важливого користувача, який згодом може виявитися потенційним клієнтом, або партнером. До того ж, така обробка помилок створить потрібне враження про сайт і його керівників, тобто, від оформлення сторінок буде залежати ефективність просування сайту Львів.

Приклади перенаправлення зі сторінки помилки:

  • ErrorDocument 404 http: //www.ваш_сайт.ua/ – при попаданні на сторінку з даної помилки, хостинг направить користувача на головну сторінку сайту, але при цьому у користувача може скластися негативна думка про ресурс через необґрунтоване перекидання його на основну сторінку сайту;
  • ErrorDocument 404 http: //www.ваш_сайт.ua/404.html – створюючи додатковий файл html, спрямованість вказується саме до нього і це дуже зручно, адже Ви можете оформити сторінку будь-яким способом і вкласти туди цінну інформацію для користувача, щоб він був в курсі, чому запитувана сторінка не доступна.

Пам’ятайте, що при написанні посилання, url потрібно замінити на адресу реального сайту, про який ведеться мова, а файл 404.html помістити в корінь каталогу, щоб він був доступний користувачеві і не виникло повторної помилки 404.

Вдосконалюйте свій ресурс, адже він показник серйозності і досвідченості власників.