Навіщо потрібно просувати сайт?

Навіщо потрібно просувати сайт?Інтернет можна порівняти з величезною бібліотекою, в якій знаходиться маса інформації. Щоб відшукати саме те, що треба, використовуються пошукові системи – роботи, що аналізують запити людей і видають різні посилання. Робот може видати необмежену кількість посилань, але користувач не стане переглядати сотні сторінок з посиланнями, щоб в кінці знайти потрібний сайт. Більшість людей, а саме 95-96%, в своїх пошуках обмежуються тільки першою сторінкою (10 перших сайтів), мало хто заходять на другу.

Тому, замовляючи розробку сайту у Львові, не варто покладатися лише на те, що даний ресурс буде корисний людям. Користувачі Інтернету про нього можуть навіть не дізнатися, якщо не подбати про просування сайту.

 

Навіщо потрібно просувати сайт?

По-перше, просування сайту допоможе Вашим потенційним відвідувачам швидко і легко знайти потрібну їм інформацію.

По-друге, навіть якщо ви нічого не пропонуєте і не продаєте на своєму сайті, розкрутка необхідна, щоб мати можливість за допомогою розміщення рекламних банерів, посилань, блоків контекстної реклами отримувати дохід. Існує багато сайтів, які приносять хороший дохід за рахунок розміщення на них контекстної реклами Google і Яндекса. Але якщо Ваш ресурс не буде відвідуваним, використовувати його як рекламний не вийде, адже крутити рекламу в центрі пустелі теж не має сенсу – її ніхто і ніколи не побачить.

 

Навіщо потрібно просувати сайт?Просування сайту – комплексна задача, що має на увазі тимчасові, інтелектуальні та матеріальні витрати. Розкручувати сайт можна по-різному, але довга і успішна робота можлива тільки при використанні легальних методів просування (ті, які підпорядковуються правилам систем і сервісів в Інтернеті). Найбільш часто використовуються:

  • просування сайтів в пошукових системах – під ключові пошукові запити проводиться оптимізація сторінок. За допомогою цього методу сторінки сайту будуть показуватися на початкових позиціях при видачі результатів пошукових систем, а це в свою чергу забезпечує відвідуваність сайту;
  • обмін тематичними посиланнями – кілька сайтів схожих за специфікою розміщують один у одного свої посилання, що допомагає залучити цільових відвідувачів;
  • розміщення сайту в каталогах Інтернету – сайт реєструється в значимих каталогах Інтернету;
  • реклама сайту на електронних дошках – розміщення оголошень на сайті-майданчику.

Краще використовувати кілька способів просування сайту одночасно, для досягнення більшої ефективності.