Під час оптимізації сайту велике значення має інформація про те, які сторінки вже проіндексовані пошуковими машинами. Просування ресурсу передбачає моніторинг всіх сторінок сайту на предмет індексації. Поки сторінки не потрапили в базу пошукових систем, вони не можуть відображатися в пошуковій видачі. Особливо важливо контролювати індексацію, коли ресурс змінює лінк на релевантну сторінку, оновлює вміст і дані сторінок.

Завдяки технології Фаст Індекс кожна із сторінок сайту або посилальна маса відразу відображається у базі Яндекс. Фаст Індекс дозволяє проіндексувати близько 90% всього вмісту сайту протягом декількох діб. Активація технології дуже часто є стандартною послугою для кожного клієнта компанії по оптимізації сайтів. Окремі оптимізатори самостійно покривають витрати на прискорення індексації сторінок.

Замовник може користуватися технологією Фаст Індекс безкоштовно. Всі посилання сторінки, які просуваються, автоматично проіндексовані пошуковою машиною Яндекс. Протягом одного дня сторінки потрапляють в базу пошукової системи. Можна витратити чимало коштів і зусиль на наповнення сайту, проте залишитися непоміченим з-за того, що сторінки не проіндексовані і не показуються в пошукових результатах. В окремих випадках індексація може зайняти кілька місяців. Миттєва індексація справжня знахідка для проекту, що швидко розвивається. Завдяки цьому можна досягти швидкої розкрутки сайту, оперативної оптимізації при будь-яких, навіть незначних змінах в алгоритмі посилального ранжування пошукової видачі.

Детальний аналіз роботи Фаст Індекс

На основі «Швидкоробота Яндекс» розроблялася технологія Фаст Індекс. Вона дозволяє протягом декількох секунд провести індексацію сторінок і поширити її на серверах пошуковиків. Фаст Індекс протягом всього декількох діб проіндексує 90% сторінок і посилань, незалежно від віку поста, де їх купили.

Ретельний аналіз 2000 сторінок різного віку показало, що буквально відразу після припинення велика частина індексується. На деякий час посилання зникають до наступного апдейту пошукача Яндекс. Такий результат є підсумком роботи «Швидкоробота Яндекс». Згідно ідеології системи, в базі даних пошукового сервера індекси не затримуються.

У чому відмінності алгоритму роботи між Фаст Індекс і пошукачем «Швидкороботом». З допомогою RSS і систем скорочення лінків, відбувається демонстрація інформації про всі зміни на сторінках ресурсу і де були куплені посилання. При скануванні визначаються всі внесені зміни в контенті, після переіндексації сторінка буде сприйматися як нова.

Рівень безпеки технології Фаст Індекс

Використання Фаст Індекс не несе ніяких ризиків для ресурсу. Пошукова машина буде сповіщена у будь-яких змінах у наповненні сайту.

Особливо перевірка індексації сторінок потрібна для:

  • Будь-яка сторінка, що розкручується, обов’язково повинна бути проіндексована, щоб відображатися в пошуковій видачі і користувачі могли по ній перейти на сайт;
  • Немає сенсу купувати посилання і нарощувати посилальну масу сторінки, яка ще не була проіндексована пошуковою машиною;

В окремих випадках потрібно перевірити індексацію кожної окремої сторінки ресурсу, кожної нової публікації і кеш-пам’ять пошуковиків. Коли всі проіндексовані сторінки, після потрібно стежити і перевіряти індексацію нових сторінок.

Індексація сторінок сайту пошуковою системою Яндекс

Необхідно ввести сайт «аддурилку», щоб проіндексувати в пошуковій системі Яндекс. Для цього введіть адресу ресурсу. Як варіант можна додати посилання на ресурс, щоб індексувати проект.

Після додавання сайту, одна з найпопулярніших російськомовних пошукових систем Яндекс, сповістить про додавання URL адреси. Додатково, крім роботи пошукових машин буде здійснена індексація, після якої сайт буде доступний для користувачів. Окремо ресурс буде перевірений на відповідність вмісту з вимогами пошуковика. Для такого детального аналізу може знадобитися від кількох днів до кількох тижнів.

Businessman making presentation with his colleagues and business strategy digital layer effect at the office as concept
Методи оперативної індексації сайту

Існують ефективні і надійні способи, які сприяють індексації в пошуковику Яндекс:

  • Щоб повідомити пошуковим системам про сайт, можна зареєструвати його в різних каталогах;
  • Купівля та нарощування посилальної маси. Якісні посилання на просувні сторінки ресурсу сприяють оперативный роботы пошукових систем;
  • Опрацювання карти сайту. На карті ресурсу вказані внутрішні посилання на внутрішні сторінки сайту. Карта ресурсу розробляється в один клік від головної сторінки. Такі заходи тільки позитивно позначаться на індексації ресурсу.
Інші методи індексації ресурсу

Після додавання ресурсу в аддурилку, необхідно обзавестися особистим акаунтом у вебмайстері пошуковика. Крім того, сприяти індексації можна за допомогою унікального тексту, опублікованого в Яндекс каталозі. Додатково внесіть ресурс в перелік соцзакладок. Дуже часто пошуковики відвідують сервіси питань і відповідей. Це можна використовувати, якщо у відповідях вказувати посилання на джерело. Такі сервіси присутні і в Гугл і Мейл.ру.

Як перевірити індексацію

Індексація світовим гігантом Гугл здійснюється дуже швидко. Для цього лише необхідно заповнити спеціальну форму.В окремих випадках Гугл затримує індексацію через очевидні фактори:

  • Неунікальні публікації, дублікати тексту, скопійовані з інших сайтів;
  • Неприпустимий контент, заборонена законом інформація;
  • Великий рівень спаму.

У цьому випадку необхідно негайно приступити до виправлення помилок.  Наприклад, якщо скопійовані статті дійсно відповідають тематики сайту, можна вдатися до глибокого рерайту і домогтися максимальної унікальності тексту.

Якщо оптимізація здійснюється з допомогою нарощування посилальної маси, необхідно перевірити індексацію сторінок, які містять платні лінки.