Навіщо потрібен сервер для сайту?

Що являє собою сервер для сайту? Це комп’ютер для зберігання баз, обслуговування споживачiв та виконання програмних кодів для вирішення завдань. Щоб забезпечити безперебійний доступ на веб-сайт, потрібно цілодобове функціонування сервера. Управління ним проводиться віддалено. Комплекс серверного обладнання розташовують на спеціальному майданчику – дата-центрі. Він потребує цілодобової техпідтримки.

Навіщо потрібен сервер для сайту

Серверне обладнання

Сервер для зберігання web-сайту несхожий на персональний комп’ютер. Це продуктивна робоча станція, в яку включені кілька процесорів, велика кількість оперативної пам’яті, адаптери для автономного забезпечення енергією при технічних збоях в мережі. Який сервер краще вибрати для сайту, щоб забезпечити безперебійну роботу?

Як правильно вибрати сервер?

При виборі варто звертати увагу на такі параметри:

  • Надійність. Пам’ять повинна бути стійкою до збоїв. Для корекції помилок використовується ряд технологій.
  • Продуктивність. Сервер підбирається для розміщення сайту в залежності від передбачуваного навантаження. Якщо число користувачів збільшується, ресурси оптимізуються для зростання продуктивності.
  • Масштабованість. Важлива можливість збільшення потужності і виконання більшої кількості операцій.

Питання, який сервер необхідний, вирішується в залежності від кількості відвідувачів сайту і використовуваного контенту. Достатня потужність забезпечить стабільний доступ, швидке завантаження сторінок і працездатність функцій.

Розробка сайтів від 1 тижня на alexsmokinof.lviv.ua