Навігація по сайту

Для зручності переміщення по сторінках необхідна продумана навігація по сайту. Це система засобів, які допомагають шукати потрібну інформацію. Завдання вебмайстра – зробити так, щоб відвідувач дістався до сторінки за 2-3 кліки, але це можливо не завжди. Продумана система навігації важлива для сайту, так як від зручності залежить лояльність людей.

Навігаційні елементи

Навігація по сайтуПерехід здійснюється за допомогою гіперпосилань – текстових і графічних. На сайтах використовуються наступні елементи навігації:

  • Меню на головній. З його допомогою гість повинен за один клік потрапити в новини, каталог, портфоліо, контакти. Якщо розділів багато, їх групують. Так, банки ділять розділи на дві групи – для фізичних та юридичних осіб.
  • Рядок шляху, який називають хлібними крихтами. Він спрощує навігацію по сторінках сайту. Користувач бачить, де знаходиться, і розуміє, як повернутися.
  • Міжтекстова навігація сайту – вид, який використовується для переміщення між розділами. За посиланнями користувач переходить до нових статей або позицій каталогу.
  • Додаткові елементи. Важливо присутність на веб-сторінках іконки, при натисканні на яку користувач повертається на головну. Можливо розмістити іконки окремих розділів.

Щоб розробити навігацію на сайті, важливо уявляти структуру, щоб забезпечити зручний доступ відвідувачів. Оскільки гості переходять з пошуковика не на головну сторінку, а до товару чи послуги в каталозі, важливо передбачити зручне переміщення.Навігація по сайту

Корисні рекомендації

При розробці навігації рекомендується розміщувати на сайті однакову систему елементів для кожної веб-сторінки. Так простіше розібратися в системі посилань. Меню дублюється вгорі і внизу, при створенні навігації сайту небажано перевантажувати головну громіздким списком. В процесі тестування вийде помітити помилки і оперативно їх виправити.

Розробка сайтів Львів – 0632381495