Можливі помилки при розробці сайту

Можливі помилки при розробці сайту1. Складно знайти контактну інформацію.

Розробляючи сайт, необхідно зробити так, щоб відвідувач міг з легкістю знайти ваш e-mail, факс та телефон. Краще, щоб контакти перебували на звичному місці: внизу сторінки або в області «шапки». Також непогано виділити для контактної інформації окрему сторінку, де буде розміщена схема проїзду для автомобілістів і пішоходів, контакти різних відділів підприємства, форма для зворотного зв’язку і т. п. Посилання «контакти» варто виділити, щоб воно впадало в очі.

2. Необхідність проходження реєстрації.

Якщо для користування основними можливостями сайту необхідна реєстрація, то користувач, швидше за все, просто піде з сайту, так як не захоче витрачати час на заповнення форми для ознайомлення з інформацією, яку він швидше знайде у ваших конкурентів.

3. Поганий пошук по сайту.

Інформацію на сайті зручніше шукати за допомогою форми для пошуку. Тому при створенні сайту варто врахувати цей фактор. Якщо так інформація знайдена не буде, то ніхто не стане витрачати час на серфінг по сайту. Замінювати пошук по сайту пошуком по пошуковим системам не варто, так як це марна трата площі.

Можливі помилки при розробці сайту4. Для перегляду сторінок потрібно встановити додаткове програмне забезпечення.

Більшість відвідувачів не буде витрачати свій час на установку додаткового програмного забезпечення, наприклад, flash player. Причина цього криється не стільки в ліні, скільки в недосконалості ліній зв’язку. Крім цього, далеко не кожен відвідувач вашого сайту є просунутим користувачем.

5. Повільне завантаження сторінок.

Швидкість завантаження залежить не тільки від кількості графіки, але і від роботи новітніх програм. До речі, сторінку з flash-анімацією без корисної інформації користувачі сприймають як повільне завантаження.

6. Застаріла інформація.

Необхідно вчасно оновлювати інформацію на сайті. Інакше віддача вашого інтернет-порталу стане мінімальною, і кошти, які ви витратили на створення сайту, належного ефекту не принесуть. Також застаріла інформація несприятливо позначиться і на просуванні сайту.

s377. Відкриття нових вікон.

Зазвичай нові вікна відкриваються з метою нав’язати відвідувачеві рекламу. Але це рідко подобається користувачам. Згадайте свої емоції при включенні телевізійної реклами під час цікавого фільму. Тут та ж ситуація.

8. Мертві посилання.

Якщо посилання будуть погано функціонувати, то виготовлення сайту не зможе виправдати покладені на нього цілі.