Копірайтинг та його використання на сторінках сайту

Копірайтинг та його використання на сторінках сайтуКопірайтингом називають професійне написання текстів різного змісту і спрямованості. Останнім часом копірайтінгом переважно називають написання текстів не взагалі, а для використання їх на сторінках Інтернет-ресурсів. І оскільки розробка сайтів передбачає наповнення їх контентом, копірайтинг рік від року стає все більш затребуваним справою.

Найпростішим різновидом копірайтингу є так званий рерайтинг. Рерайтінг полягає в переказі своїми словами чужого тексту, тобто це щось на зразок написання переказу. В результаті такої процедури текст стає унікальним для пошукових систем при тому, що його тематика і зміст в цілому зберігаються. Цей вид робіт оцінюється нижче за все. Дуже часто розробка сайтів з невеликим бюджетом допускає використання не оригінальних текстів, а рерайтів.

Власне копірайтинг полягає в написанні оригінальних текстів на тему, запропоновану замовником або обрану самостійно. Створення сайтів високого рівня передбачає використання тільки цього виду робіт.

Копірайтинг та його використання на сторінках сайтуІснує ще й переклад, який в разі виконання роботи для Інтернету також став вважатися одним з видів копірайтингу. Переклади дуже затребувані при розробці web сайтів, орієнтованих на закордонних користувачів.

Найскладнішим і високооплачуваним видом копірайтингу є SEO-копірайтинг. Завданням SEO-текстів є підвищення рейтингу ресурсу за рахунок попадання в результати пошуку по конкретним ключовим словам і словосполученням, тобто він виконує завдання не тільки по наповненню ресурсу контентом, але і по розкрутці. Саме тому SEO-копірайтинг недешевий, а хороші фахівці в цій галузі орієнтовані на створення сайтів, ціна яких відчутно вище середньої.